Gazart er et børneteaterkompagni som har kontor i Huset2450. Med Ditte fra Børnekulturstedets mellemkomst fik vi et samarbejde i stand, hvor jeg stod for en “workshop” for børn efter forestillingen “Stop Op Hop”.

Forestillingen handler om tyngdekraft, men er for de helt små børn - Vuggestue - Så workshop-aktiviteter skulle være på et meget simpelt niveau. Prøve, lege, eksperimentere, opleve.

I forestillingen indgår bolde og balloner i forskellige former. Jeg satte et “landskab” op på legepladsen ved Huset2450, med forskellige elementer inspireret fra forestillingen.

Jeg prøver tit at anvende “rigtige” redskaber, som fx stammer fra industri eller produktion. Redskaber, som ikke er legetøj.
Til workshoppen havde jeg bl.a. brugt garnblåser - Flydere til fiskegarn - og bøjer.
Desuden en masse store og større gymnastikbolde, som vi kunne slippe løs i boldburet. Der var meget bevidst ikke nogen fodbolde, da de tit inspirerer til en helt bestemt opførsel.

Vi genbrugte elementer, som havde været anvendt til en vandworkshop i sommers. Det er et godt eksempel på, hvordan vi genbruger materialer igen og igen til mange forskellige aktiviteter. Enten fordi vi nedbryder dem til deres grundelementer, eller fordi det jeg har bygget, er tilpas generisk til, at det kan bruges til mange forskellige aktiviteter.

Fra Gazarts Nyhedsbrev om forestillingen